Vásároljon még legalább 5000 Ft értékben. A rendelés minimális összege 5000 Ft.

Az erdélyi hegyi levegő, a vadvirágok-gyógynövények íze, a kiváló tej, a hagyományőrzés a védjegyei mindazon termékeknek, amelyeket képviselünk. Ahogy néhány évvel ezelőtt a svájci kollegák fogalmaztak: „Ezt a minőségű tejet még az Alpokban is keresni kell!” Ennek egyik titka az lehet, hogy „amit a természet ad, azt mi mind benne is hagyjuk” – fogalmaz Varga Lénárd sajtszakértő, ügyvezető igazgató.

Az erdélyi Torockószentgyörgyön felcseperedett Varga Lénárd egész gyermekkora mind életvitelben, mind ízvilágban a természetesség jegyében telt. Ez a minta lett az alapérték számára, ami a mai modern világban már igazi ritkaságszámba megy. A hegyvidéki legelőkről származó sajtok és tejtermékek révén ezt az örökséget szeretné továbbadni a tiszta ízek és az érintetlen természet után áhítozóknak.

Miért a Gyimesi, Gyergyói, Szépvízi, Keresztúri és Torockói márkák képviselete mellett döntött?

  • Ennek több oka is van. Egyrészt azért, mert Erdélyben – s manapság ez egyre ritkábban valósul meg a világban – a tehenek kint, a szabadban tudnak legelni, még télen is megkapja a jószág az istállóban a száraz szénát, így akkor is olyan, mintha kint enne a legelőn, a sajt lelke pedig itt kezdődik, itt van az eredet. Másrészt fontos szempontom volt, hogy kizárólag természetes alapanyagból álljon össze minden termék, egyikben se legyen tartósítószer, továbbá ne tartalmazzon semmilyen hozzáadott anyagot sem. Valamint célom volt, hogy a termékpalettám minél szélesebb legyen, az egyes termékek jól kiegészítsék egymást: például a Torockóitól az érlelt sajtok dominálnak, a Keresztúritól a tejföl, a joghurt, a Szépvízitől a friss, fűszeres sajtok, a Gyimesitől a trappista, míg Gyergyóból a pékáru. S mindenekfelett, kiemelt szerepet szántam annak, hogy Erdélyen belül magyar területeken élő, anyanyelven beszélő, magyar tulajdonosok képviselte vállalkozásokkal dolgozzak együtt.

Milyen további értékrendbeli azonosság, mögöttes tartalom van a márkák között?

  • A közösség. Az említett márkák, vagy másnéven manufaktúrák farmerekkel, gazdákkal, családi gazdaságokkal működnek együtt. Nagy erő van ebben az egységben, minden részlet fontos, és ezek az emberek tudják, hogy építhetnek egymásra, számíthatnak egymás szaktudására, segítségére. Össze kell fogni ahhoz, hogy egy rendszer működjön: az első a gazda felelőssége, hogy az állat jól érezze magát, és a tej olyan minőségben kerüljön feldolgozás elé, hogy az megfeleljen mindennek. A lényeg, hogy benne legyen az embernek a lelke, hiszen mikor készíted, beleteszed önmagad….

a cikk folytatása hamarosan következik, megismerhetjük azt a folyamatot, amely a legelőtől a manufakturális feldolgozásig tart.

Az Ön kosara még üres! Vásároljon még legalább 5 000 Ft-ért, a rendelés minimális összege 5 000 Ft. Vásároljon 10.000 Ft felett, és a szállítás ingyenes!
0