Vásároljon még legalább 5000 Ft értékben. A rendelés minimális összege 5000 Ft.

A Havasi gyopár egy igen szép virág. A Havasi gyopár egy igen finom sajt, ami a sajtpult egyik legbecsesebb darabja. Aki rajong a penészes sajtokért, mindenképpen ki kell próbálnia ezt a lágy, szinte folyós csodát.

Vannak ugyebár a camambert és a brie sajtok.

Ezek a nemespenésszel készült, fehér lágy sajtok nem véletlenül hódították meg a világot. Hivatalos nevük Camembert de Normandie és Brie de Meaux. Nemespenész borításuk többnyire hamvas tapintású. Remek ízkombinációt váltanak ki, ha piros gyümölcsű lekvàrokkal fogyasztjuk őket. Sajtszakértők szerint az enyhébb sajtok édes szénàra és csiperkére, az erősebbek pedig egy gombás, pitypangos erdei levesre hasonlítanak. Mármint ami az ízeket illeti.

Ha arra vagytok kíváncsiak, melyik sajt volt előbb, elàrulhatom, hogy a brie, és nem a nálunk közkedvelt Camembert. A brie sajtot már a királyok sajtjaként fogyasztottàk, amikor a Camembert még csak kialakulóban volt csupán. Szépen szólva a brie receptje alapján kezdték el a camembertet készíteni. Ennek a sajtfajtànak az ízét nagyban befolyásolja a tej minősége. Ami a fogyasztást illeti, érdemes szobahőmérsékleten pihentetni egy kicsit, majd egy kis pezsgővel leöblíteni.

Mondanom sem kell, hogy az erdélyi Havasi gyopár sokkal finomabb, mint egy francia Camembert, hiszen magába rejti a hegyi rétek összes virágjàt, amit a bocik lelegeltek, majd tej formájában adták tovább Tündérország napsütését és a mezők érintetlenségét.

Szeretettel,

Buliczka Tünde

Az Ön kosara még üres! Vásároljon még legalább 5 000 Ft-ért, a rendelés minimális összege 5 000 Ft. Vásároljon 10.000 Ft felett, és a szállítás ingyenes!
0