Pálpusztai sajt 50 g
Vásárold meg igazi, tradícionális, magyar sajtunkat! Jellegzetes ammóniás bukéjú, magas zsírtartalmú (minimum 45%), rúzsflórás, érett sajtot kínálunk neked. Ez a sajtunk szintén friss tehéntejből készül, egy valódi magyar fejlesztést ízlelhetsz a 20. század elejéről.
570Ft
Tudtad, hogy a pálpusztait egy magyar sajtkészítő, Heller Pál fejlesztette, az eredetileg belga, úgynevezett romadur sajtok mintájára? A pálpusztai néhány napos érlelés után nyeri el pikáns aromáját a rúzsflórás tenyésztésnek köszönhetően. Felülete kissé nyálkás, amit egy újabb baktériumnak köszönhetünk, a Brevibacterium linens tenyészetnek, amelynek különlegessége, hogy az emberi bőrön is megtalálható.
A romadur sajtok az asztalunkra elsősorban sörkorcsolyaként kerülnek, így a pálpusztai minden foci meccs-party elengedhetetlen sör és chips kísérője!
Kóstold meg és szeress bele!
Nem csak férfi sajtimádóinknak ajánljuk! Mézzel, minőségi csokoládéval igazi desszert kuriózum!