Paszulyos zakuszka
A gyergyócsomafalvai Fenyőalja Egyesület kézműves termékét kóstolhatod meg nálunk! Ez a zakuszka a gyergyói földeken termett friss zöldségek és a friss paszuly (bab) mesésen telt ízharmóniája, egy mesterséges színezékek, ízfokozók nélküli természetes zöldségkrém.
Ezt a termékünket vegán rajongóinknak is jó szívvel ajánljuk!
Próbáld ki erdei vargányás, rókagombás és padlizsános változatban is!
1899Ft
A zakuszka egy nagy hagyományokra visszatekintő zöldségkrém, amelynek alapanyaga egy jó nagy adag paprika, lehetőleg kápia vagy egyéb piros paprika, amelyet különböző zöldségekkel turbóznak fel. Ahány ház, annyi zakuszka recept van Erdélyben, eredetét mégsem itt, hanem Örményországban és Grúziában találjuk. Innen érkezett ez a finomság Moldován át Erdélybe, és vált több nemzet kedvencévé.
Ennek a termékünknek egyik fő alkotója a tápanyagokban nagyon gazdag paszuly, avagy a bab. Magas fehérjetartalma a teljes értékű vegán konyha egyik abszolút meghatározójává teszi.
A bab és a zakuszka házasssága ez a krém, nemcsak egészséges, hanem valódi ínyenc zöldségkrém! Kend pirítósra, add párolt zöldségekhez, vagy vegán barátaink humusz feltétként is meglephetik magukat!
Jó étvágyat kívánunk!
Paszulyos zakuszka 300 g plusz-mínusz 2%
Összetevők: paradicsompaprika 49%, hagyma 18%, paradicsom 18%, paszuly 9%, fűszerek 1%, tartósítószer 0,01%
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia | 370 kJ/88 kcal |
Zsír | 7,3 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,7 g |
Szénhidrát | 5,3 g |
amelyből cukor | 2,5 g |
Rost | 1,7 g |
Fehérje | 1,1 g |
Só | 1,9 g |