Vásároljon még legalább 5000 Ft értékben. A rendelés minimális összege 5000 Ft.

A sajt-virág ízélmény megálmodója Halmos Monika fitoterapeuta, az ehető virágok szakértője.

 

A gyimesi érlelt sajtban megvan minden, ami szem-szájnak ingere. Védjegye, és egyben sikerének is titka a harmónia: hiszen egyszerre karakteres, ugyanakkor visszafogott ízvilágú, félkemény, de mindemellett lágyan omlós textúrájú sajt – milyen virágot kínál ehhez a nagy közkedveltségnek örvendő sajthoz a rovat háziasszonya?

 

„A gyimesi sajthoz a bodzavirág kitűnő páros. A sajt karakterét kiemeli az illatos bodzavirág, és a kétféle finom aroma lágyan köszön vissza az orrunkban, miután lenyeltük a falatot. A bodza mágikus növény, minden nép hiedelemvilágában megjelenik – a bodzabokorban laknak tündérek, boszorkányok, védelmezi a házat, máshol odavonzza a villámot, és a fájából készült a világ legkeresettebb varázspálcája, Harry Potteré.”

 

Herbárium – a bodzavirágról

A bodza virágzata az ágak végén szétterülő, kellemes illatú, buja bogernyő. A krémszínű virágok egészen kicsinyek, május-júniusban nyílnak. Teája gyógyírként szolgál hűléses megbetegedések esetén: vértisztító, köhögéscsillapító, izzasztó, vizelethajtó hatású.

 

 

Korábbi írásaink elérhetőek a címre kattintva:

„A sajt lelke itt kezdődik…”

A legelőtől a manufaktúráig – így lesz a tej sajttá

A kolompos tehén és a többiek – élménymozaik a gazdák elbeszéléseiből

Virágos álmok – Sajt-virág ízharmóniák 

Sajt-virág ízharmóniák – melyik sajthoz illik a kakukkfű virága?

Erdélyi tájakon – Ahol kétszer kel fel reggel a Nap

Az Ön kosara még üres! Vásároljon még legalább 5 000 Ft-ért, a rendelés minimális összege 5 000 Ft. Vásároljon 10.000 Ft felett, és a szállítás ingyenes!
0