Egy finom sajtválogatás, egy jó bor, és hozzá egy kis
Olvasnivaló!
Blogunkban érdekességeket olvashattok termékeinkről, a sajtvilág híreiről, és elsőként értesülhettek terveinkről.
Tartsatok velünk!
Az álomkrémes brie, avagy a havasi gyopár
A Havasi gyopár egy igen szép virág. A Havasi gyopár egy igen finom sajt, ami a sajtpult egyik legbecsesebb darabja. Aki rajong a penészes sajtokért, mindenképpen ki kell próbálnia ezt a lágy, szinte folyós csodát. Vannak ugyebár a camambert és a brie sajtok. Ezek a...
Sajt-virág ízharmóniák – Milyen virág társítható a torockói érlelt trappistához?
A sajt-virág ízélmény megálmodója Halmos Monika fitoterapeuta, az ehető virágok szakértője. A torockói érlelt trappista alapja a havasi tej, amely a sajt zamatában és tiszta ízében is visszaköszön. Az illatos és pikáns sajtot szobahőmérsékleten érdemes fogyasztani,...
Erdélyi tájakon – Ahol kétszer kel fel reggel a Nap II.
Arról, hogy miért virrad fel a Nap kétízben is Torockón, az „Ahol kétszer kel reggel a Nap” c. írásunk első részében meséltünk – a folytatásban Torockó népművészeti értékeiből és építészeti örökségéből adunk ízelítőt. Torockó 1999-ben az Európai Unió műemlékvédelmi...
Virágos álmok – Milyen ízharmóniát ígér a bodzavirág és a gyimesi érlelt sajt párosa?
A sajt-virág ízélmény megálmodója Halmos Monika fitoterapeuta, az ehető virágok szakértője. A gyimesi érlelt sajtban megvan minden, ami szem-szájnak ingere. Védjegye, és egyben sikerének is titka a harmónia: hiszen egyszerre karakteres, ugyanakkor visszafogott...